- Ameliyat sonrası burun içindeki tamponlar niteliğine bağlı olarak 2 gün – 1 hafta kalabilir. Kendiniz çıkarmaya çalışmayınız.
- Tampon kaldığı sürece burnun ön tarafından ve genizden gelen sızıntı normaldir, yemek yeme ve hareket esnasında artabilir. Bu sızıntı kanama halini almadıkça önemli değildir.
- Burun delikleri kapalı olacağından ağızdan nefes almak zorundasınız. Buna bağlı olarak dudaklarda, ağız ve boğazda kuruluk, nefes açlığı hapşırma hissi ve baş ağrısı olabilir.
- Tampona bağlı olarak burunda yanma hapşırma olabilir.
- Yatarken mümkün olduğunca dik pozisyonda yatılmalıdır. Yastık sayısı artırılabilir, fazla kanama durumunda burun üzerine buz uygulaması yapılabilir.
- Buz uygulaması ilk ve ertesi günü öğlene kadar yapılır,her yarım saatte 15-20 dk kadar konur. Bandajların ıslanmaması için buzu poşetlerde ve altına peçete, gazlı bez veya tülbent konur.
- Çok fazla çiğneme gerektiren ve sıcak yiyeceklerden sakınmalı bol sıvı alınmalı ve yumuşak yiyecekler tercih edilmelidir.
- Ameliyat sonrası aspirin, sigara ve alkol kanama riski doğuracağı için en az 1 hafta süre ile kullanılmamalıdır.
- İlaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Bepanthene krem sürülmeli.
- Tamponlar alındıktan sonra verilen solüsyonlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Burun tam iyileşene kadar tıkanma olabilir.
- Ameliyattan sonra en az 1 ay süreyle şiddetli bir şekilde burnunuzu sümkürmemeli ve dışarıdan gelen darbelerden sakınmalısınız.